Kia Sportage виявився найбільш надійним корейським кросовером

Компактний кросовер Kia Sportage, який компанія Kia випускає з 1992 року, виявився найнадійнішим південнокорейським кросовером за результатами тесту на витривалість німецького журналу AUTO BILD.

Експерти журналу AUTO BILD розбирають автомобілі після 100 000 км пробігу та з’ясовують, які за цей час у них виникли проблеми. Причому проводиться повне розбирання машин, як кажуть, “до останньої кісточки”. Внаслідок цього стає зрозуміло, які проблеми виникають у того чи іншого автомобіля після 100 000 км пробігу.

У новому тесті на витривалість журналу AUTO BILD розібрали понад 100 автомобілів різних автовиробників та різного сегменту автомобільного ринку. 11-е місце у рейтингу посів Kia Sportage.

У Kia Sportage 2.0 CRDi AWD Spirit кількість поломок 4, а загальна оцінка 1. Більше жодний корейський кросовер не може похвалитися такими високими показниками надійності після перших 100 000 км пробігу.

Sportage перші 100 000 км проїхав без поломок. Після розбирання жодних дефектів не виявили. Все знаходиться у відмінному стані. Цей кросовер має надійність на найвищому рівні. У нього відповідні динамічні характеристики та дизайн.

Близьким до ідеалу виявився корейський кросовер Hyundai Tucson (комплектація 2.0 CRDi 2WD Style). У нього на перших 100 000 км пробігу було виявлено лише незначні проблеми. Після перших 100 000 км пробігу двигун і трансмісія як нові.

Kia Sportage виявився найбільш надійним корейським кросовером

Kia Sportage є одним із лідерів в Україні з продажу серед нових автомобілів. У стандартній комплектації він коштує від 999 350 грн. Це комплектація COMFORT з 2,0-літровим бензиновим двигуном MPI Smartstream потужністю 156 к.с. і 192 Нм крутного моменту, який працює разом із 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

З таким двигуном Sportage до 100 км/год розганяється за 11,4 секунди при максимальній швидкості 181 км/год. Витрата палива у місті становить 10,9 л на 100 км, а у комбінованому циклі – 8,1 л на 100 км.

У комплектацію COMFORT входить наступне обладнання: рейлінги на даху, світлодіодні денні ходові вогні, задні світлодіодні ліхтарі, кілька подушок безпеки, кілька систем допомоги водієві та активній безпеці, 4,2-дюймова цифрова панель приладів, круїз-контроль та багато іншого.

Джерело: auto.today.ua