Нові та вживані авто в Україні можуть суттєво здорожчати: що очікує автомобілістів

Уряд пропонує ввести військовий збір під час реєстрації автомобілів. Він розповсюджуватиметься на нові та вживані автомобілі, які вперше ставлять на облік в Україні.

Запропоновані Кабінетом Міністрів зміни до Податкового кодексу можуть призвести до здорожчання авто в Україні на 15%. Це випливає із положень урядового законопроєкту №11416, який уже внесли до Верховної Ради та направили на розгляд профільного комітету.

Проєкт закону передбачає введення військового збору під час першої реєстрації в Україні. Він становитиме 15% від вартості машини. Як відомо, зараз власники платять лише збір до пенсійного фонду в розмірі 3–5% вартості авто.

Нововведення розповсюджуватиметься як на фізичних, так і на юридичних осіб. Виключення зроблено лише для випадків забезпечення автомобілями осіб із інвалідністю (згідно із законодавством).

Військовий збір розповсюджуватиметься не лише на нові авто, але й на вживані машини, які тільки ввезені в Україну і раніше не ставилися тут на облік, адже вони також проходитимуть першу реєстрацію. Проте під час внутрішнього перепродажу авто з пробігом військовий збір платити не доведеться.

Звісно, варто ще дочекатися остаточної редакції законопроєкту. Нагадаємо, що він повинен пройти голосування у двох читаннях у Верховній Раді, а чинності набере лише після підписання президентом та офіційної публікації.

Раніше джерело розповідав, що в Україні ввели додаткові перевірки водіїв під час реєстрації авто.

Також ми писали, що українська поліція почала по-новому оформлювати порушення ПДР.

Джерело: focus.ua