ТОП-10 автомобілів, які можуть найчастіше потрапити під сервісні кампанії

Щороку в усьому світі через ті чи інші проблеми відкликають мільйони автомобілів. У США, наприклад, у 2023 році 300 сервісних кампаній торкнулися близько 35 млн машин. Експерти американської аналітичної компанії iSeeCars назвали 10 автомобілів, які можуть мати найбільше проблем.

Сервісна кампанія автомобілів оголошується тоді, коли у них виявлена ​​проблема безпеки, яку необхідно усунути. Зазвичай це роблять безкоштовно у дилерському центрі.

І хоча перевірка та усунення виявленого дефекту проводяться безкоштовно, це все одно завдає певних незручностей автомобілістам і позначається на їхній думці про машину. Тим більше, що іноді автовиробники проводять повторні сервісні кампанії по тому самому дефекту, через те, що відразу можуть його не виявити і не усунути.

Аналітична компанія iSeeCars щорічно складає різні рейтинги автомобілів. Серед них є й рейтинг автомобілів із прогнозованими сервісними кампаніями. Цей рейтинг складають на основі аналізу новітніх даних американського Національного управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) щодо сервісних кампаній, які оголошують автовиробники.

Згідно з новим дослідженням iSeeCars, найбільше сервісних кампаній у найближчі 30 років може бути у електричного седана Porsche Taycan – 70,7. Чому 30 років? Це загальноприйнятий статистичний показник терміну служби автомобіля.

На другому місці Tesla Model Y. Експерти прогнозують, що цей електричний кросовер за 30 років можуть відкликати 66,9 разів. Третє місце посів електромобіль Tesla Model 3, у якого прогнозована кількість сервісних кампаній складає 60,7.

ТОП-10 автомобілів, які можуть найчастіше потрапити під сервісні кампанії

До п’ятірки автомобілів, які в найближчі 30 років можуть найчастіше потрапити під сервісні кампанії, також увійшли спортивний фастбек Porsche Panamera (43,1) та електричний седан Lucid Air (40,1). У цих автомобілів, як бачимо, прогнозують помітно менше технічних проблем за весь час їхньої експлуатації, ніж у трійки лідерів.

Замкнули десятку автомобілів, які за весь термін своєї експлуатації можуть найчастіше потрапити під сервісні кампанії: Tesla Model S (38,5), Tesla Model X (37,6), Lincoln Aviator (26,2), Genesis GV70 ( 22,3), а також Kia Telluride (22,2).

Зверніть увагу, що відразу чотири моделі компанії Tesla знаходяться в десятці автомобілів, які, за прогнозом експертів, можуть найчастіше потрапити під сервісні кампанії за весь час своєї експлуатації.

Джерело: auto.today.ua