«Дешевий» Toyota Land Cruiser FJ: гама двигунів і терміни дебюту

Австралійські журналісти з’ясували подробиці про найбільш бюджетний всюдихід у сімействі «Крузаків». За даними інсайдерів, Land Cruiser FJ виявиться вдвічі доступнішим за Land Cruiser 300 (коштує 98 тисяч австралійських доларів або 65 тисяч доларів США). Очікуються електрифіковані силові установки.

Toyota анонсувала компактний позашляховик сімейства Land Cruiser на презентації «Prado» 250, але відтоді жодних офіційних подробиць не з’явилося. В Австралії очікують, що йдеться про аналог Suzuki Jimny, щоправда, більший: довжина становитиме близько 4,5 метра. В основі може бути рамна платформа IMV, знайома за тайським Hilux Champ.

Двигуни очікуються інші: у Toyota RAV4 PHEV можуть запозичити гібридну систему на основі 2,5-літрового «атмосферника», також можливий 2,7-літровий безнаддувний бензиновий двигун і навіть помірно-гібридний 2,8-літровий дизель від оновленого Hilux. Цікаво, що новинці пророкують силові установки різного типу, тобто спочатку спроектовані і під поздовжню, і під поперечну установку.

Презентацію Toyota Land Cruiser FJ чекають до кінця 2024 року, а світові поставки почнуться в 2025 році. Представники австралійської філії марки поки що не підтверджують, що модель запропонують на Зеленому континенті. Про маленький «Крузак» раніше повідомляли джерела з Індії та Японії, тож проект напевно буде «глобальним».

Джерело: news.infocar.ua