Названо найбільш надійний автомобіль Renault у Європі

Покупці автомобілів Renault кажуть, що у них відмінне співвідношення ціни та якості. Але не всі автовласники вважають, що ці французькі машини мають високу надійність. Багато залежить від експлуатації, від обслуговування. Найнадійнішим автомобілем Renault у тесті на витривалість німецького журналу AUTO BILD став Renault Megane.

У новому тесті на витривалість експерти журналу AUTO BILD розібрали понад 100 автомобілів різних автовиробників після перших 100 000 км пробігу. Так вони з’ясували, які за цей час у машини виникли проблеми.

Найвище місце у новому тесті на витривалість AUTO BILD серед автомобілів Renault зайняв Renault Megane у комплектації GT-Line з 1,4-літровим бензиновим двигуном TCe 130. Нагадаємо, цей мотор створили на базі двигуна HR15DE компанії Nissan. Мотором TCe 130 оснащувалися кілька моделей Renault, зокрема Megane.

За час перших 100 000 км пробігу у Renault Megane TCe 130 GT-Line виявили лише невеликі недоліки. Наприклад, не дуже добрий прийом радіо. Але цей автомобіль виявився переконливим із погляду якості. Особливої ​​похвали заслужили зручні для далеких поїздок спортивні сидіння. Такими сидіннями оснащено спортивну комплектацію GT-Line. Сидіння протягом тривалого часу зберігають свої характеристики.

З 1,2-літровим двигуном потужністю 132 к.с. автомобіля Megane за перші 100 000 км пробігу теж нічого не сталося. Він працює штатно та потужно.

Названо найбільш надійний автомобіль Renault у Європі

У Renault Megane TCe 130 GT-Line після перших 100 000 км пробігу виявили 13 проблемних точок. Загальна оцінка – 2.

Трохи гірші показники у тесті на витривалість у кросовера Renault Kadjar із двигуном TCe 160. У нього після перших 100 000 км пробігу виявили 15 проблемних точок. Загальна оцінка – 2. Були скарги на коробку передач із подвійним зчепленням. Та й матеріали в салоні могли б бути якіснішими. Але загалом у Kadjar за перші 100 000 км пробігу виявили мінімальну кількість недоліків.

Нагадаємо, в Європі в 2023 році припинився продаж Renault Megane. Натомість компанія Renault запропонує покупцям новий кросовер. Щоправда, у Чехії ще можна придбати цей культовий седан. Там він називається Renault Megane GrandCoupe. Цей автомобіль випускають у Туреччині.

Джерело: auto.today.ua