Українцям порадили уважніше вибирати електромобілі Tesla через можливий дефект

Українці щороку купують на американських онлайн-аукціонах десятки тисяч автомобілів, зокрема електромобілі Tesla. Але при покупці електрокарів Tesla необхідно бути особливо уважним, щоб не придбати проблемну модель. Справа в тому, що Tesla в США оголосила про відкликання понад 1,8 млн електромобілів.

Виявляється, у електромобілів Tesla Model 3, Model S, Model X 2021-2024 років випуску та у Model Y 2020-2024 року випуску під час руху може раптово відкритися капот. Це, звичайно, заважає огляду водія та збільшує ризик ДТП, стверджує американське Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA).

Компанія Tesla вже заявила, що вищевказані електромобілі мають клямку капота, зроблену в Китаї компанією Magna Closures. Тим самим Tesla посилає меседж, що вона, мовляв, не винна у цій проблемі.

За даними NHTSA, компанія Tesla вже почала усувати цю проблему шляхом оновлення програмного забезпечення. Оновлене програмне забезпечення виявляє відкритий капот та повідомляє водію про це.

Tesla розпочала розслідування скарг автомобілістів на раптове відкриття капота у березні 2024 року. Скільки було скарг – не уточнюється. Також не відомо, сталися чи ні через цей дефект ДТП. На даний момент компанія Tesla перевіряє свої електромобілі також і в Європі, щоб з’ясувати, чи існує у них проблема з капотом.

Українцям порадили уважніше вибирати електромобілі Tesla через можливий дефект

Для Tesla це найбільша сервісна кампанія у 2024 році. Але не найбільша в її історії. Нагадаємо, наприкінці 2023 року Tesla відкликала у Сполучених Штатах понад 2 млн електромобілів для встановлення нових захисних пристроїв в автопілоті. Але у 2024 році, вже після оновлення автопілота, NHTSA розпочало нове розслідування. Причина полягала в тому, що сталося понад 20 ДТП автомобілів Tesla через автопілот та автономну систему водіння.

Тим часом, у 2024 році лідером на українському внутрішньому ринку електромобілів залишається Tesla, оскільки електрокари цієї компанії є одними з найкращих за своїми характеристиками та можливостями. До того ж, на них останнім часом помітно знизилися ціни. Також українці часто купують на внутрішньому ринку електромобілі Nissan (бестселером на українському ринку вже багато років поспіль є Nissan Leaf) та Volkswagen.

Джерело: auto.today.ua