Бензинові, дизельні чи електро: яким авто віддавали перевагу українці у першому кварталі

Джерело: delo.ua

У першому кварталі 2024 року в Україну було імпортовано 86 590 легкових автомобілів, з яких 75% склали автомобілі з традиційними двигунами внутрішнього згоряння.

Забронювати участь

Про це повідомляє “Укравтопром”.

Традиційні бензинові та дизельні авто все ще залишаються найбільш поширеними та доступними на ринку. Їх легше придбати через нижчу ціну порівняно з електромобілями та гібридами, а також – вони простіші в обслуговування.

Структура імпорту легковиків за типами двигунів у січні-березні мала такий розподіл:

  • Бензинові – 52%
  • Дизельні – 23%
  • Електромобілі – 18%
  • Гібридні автомобілі – 7%

Таким чином, більше половини імпортованих в Україну протягом кварталу легкових авто були обладнані бензиновими двигунами. Друге місце посіли дизельні моделі.

Частка електрокарів та гібридів, попри зростаючу популярність, поки що істотно менша і разом становить чверть від імпортованого автопарку.

Водночас, частка електромобілів та гібридів (25%) свідчить про зростаючу популярність екологічного транспорту, чому сприяють державні стимули та підвищення екологічної свідомості покупців. Проте, розвиток інфраструктури для електрокарів в Україні ще знаходиться на початковій стадії, що стримує попит на них.

Додамо, що у минулому місяці українці придбали понад 5,3 тис. ввезених з-за кордону вживаних легковиків віком до 5 років. Найпопулярнішим став електромобіль TESLA Model Y.