Українцям запропонують новий кросовер Mitsubishi ASX: фото та ціни

Компанія Mitsubishi почала продавати в Європі оновлений кросовер Mitsubishi ASX 2024 модельного року. Незабаром він з’явиться у продажу і в Україні.

Mitsubishi ASX – це компактний японський кросовер. Його перше покоління з’явилося у 2010 році. Наразі покупцям пропонують друге покоління цього кросовера (з 2023 року).

Як бачимо, ASX другого покоління у продажу лише рік, але Mitsubishi вже його оновив. Причому оновлення досить великі. Зокрема, у цього кросовера нова решітка радіатора, нові бампери, нові фари та задні ліхтарі. Крім того, відбулися певні зміни у салоні. Але найголовніше полягає в тому, що у ASX більше не має версії з повноцінною гібридною силовою установкою PHEV. Японці від неї відмовилися через поганий попит.

У Європі новий Mitsubishi ASX має три комплектації: Motion, Kaiteki і Kaiteki+. Вже у стандартній комплектації є великий набір обладнання. Зокрема, Mitsubishi ASX Motion отримав наступне обладнання: кілька подушок безпеки, світлодіодні фари, світлодіодні денні ходові вогні, світлодіодні задні ліхтарі, автоматичне освітлення і датчик дощу, інформаційно-розважальну систему з 10,4-дюймовим сенсорним екраном, підтримку Android Auto Apple CarPlay, Bluetooth та USB, цифрове радіо, електричні склопідйомники, систему безключового доступу та запуску, Центральний замок з дистанційним керуванням, задні датчики паркування, камеру заднього виду, круїз-контроль та обмежувач швидкості, систему попередження про зміну смуги руху, контроль тиску в шинах та інше.

Українцям запропонують новий кросовер Mitsubishi ASX: фото та ціни

У комплектацію Kaitek додатково входять передні та задні датчики паркування, бездротовий зарядний пристрій для мобільних телефонів, 18-дюймові легкосплавні колісні диски, моніторинг сліпих зон, а також система Mitsubishi Mi-Pilot.

До комплектації Kaitek+ додатково входить панорамний люк з електроприводом, вбудований Google, камера кругового огляду, система допомоги при паркуванні Easy Park, преміальна аудіосистема Harman Kardon.

Українцям запропонують новий кросовер Mitsubishi ASX: фото та ціни

У лінійку двигунів входять чотири силові агрегати, з них три електрифіковані. Як ми вже говорили, версії з повноцінною гібридною силовою установкою PHEV більше немає. Базовим є чотирициліндровий 1,0-літровий бензиновий турбодвигун потужністю 90 к.с. і 160 Нм крутного моменту, який працює разом із шестиступінчастою коробкою передач.

Також є версія із чотирициліндровим 1,3-літровим бензиновим турбодвигуном потужністю 140 к.с. і 260 Нм крутного моменту з 12-вольтовою м’якою гібридною технологією (MHEV). Він може працювати в парі з шестиступінчастою механічною коробкою або з семиступінчастим автоматом DCT з подвійним зчепленням.

Є ще версія із гібридною технологією HEV. Вона оснащена бензиновим двигуном потужністю 145 к.с. та літій-іонним акумулятором. Такий кросовер може за певних умов деякий час рухатись на електротязі.

Українцям запропонують новий кросовер Mitsubishi ASX: фото та ціни

Mitsubishi ASX 2024 модельного року в Європі коштує від 21 390 євро. Це стандартна комплектація із 1,0-літровим бензиновим двигуном. Гібридна версія 130T MHEV коштує від 22 890 євро, а гібридна версія 160 HEV – від 29 190 євро.

Джерело: auto.today.ua