В Україні почалися продажі Skoda Kodiaq нового покоління

Компанія Skoda почала продавати в Україні нове покоління середньорозмірного кросовера Skoda Kodiaq. Це вже друге покоління Kodiaq.

Skoda Kodiaq другого покоління дебютував восени 2023 року. Його серійне виробництво розпочалося у Чехії у січні 2024 року. І ось тільки тепер, літом 2024 року, ця новинка з’явилася в Україні.

Довжина нового Kodiaq становить 4758 мм, ширина – 1864 мм, висота – 1659 мм, а колісна база – 2971 мм. Тобто він трохи довший, ніж модель першого покоління. Об’єм багажника складає 910 л. Це на 75 літрів більше, ніж у моделі першого покоління. Дизайн Kodiaq нового покоління відповідає новому стилю дизайну компанії Skoda, що називається Modern Solid.

У цього кросовера нові бампери, нова решітка радіатора, нові фари LED Matrix другого покоління, а також нові задні ліхтарі. У салоні також відбулися великі зміни. Наприклад, у салоні з’явилася 10,25-дюймова цифрова панель приладів, є 13-дюймовий екран нової інформаційно-розважальної системи, три інноваційні поворотні кнопки Smart Dials, які інтегрують тактильні та цифрові компоненти. У цифрову панель приладів можна інтегрувати новий проекційний дисплей.

В Україні почалися продажі Skoda Kodiaq нового покоління

В Україні новий Skoda Kodiaq пропонують у двох комплектаціях – Selection та Sportline. У лінійку двигунів входять два 2,0-літрові силові агрегати потужністю 150 і 190 к.с. Коробка передач – автоматична DSG. Привід – повний. Коштує такий кросовер від 1 670 330 грн.

У Чехії Kodiaq має версію з гібридною силовою установкою PHEV, яка складається з 1,5-літрового бензинового двигуна і літій-іонної батареї. Її загальна потужність – 201 к.с. На електротязі такий кросовер може проїхати близько 100 км. В Україні поки що такої версії немає. Можливо, вона на українському ринку з’явиться згодом.

В Україні почалися продажі Skoda Kodiaq нового покоління

Слід зазначити, що Sportline – це топова комплектація. Вона має великий набір обладнання. Наприклад, є функція керування ЕКО. Вона призначена для їзди накатом у автомобілях із автоматичною коробкою передач DSG. Режим їзди накатом використовується, коли водій прибирає ногу з педалі акселератора. Зовні ця комплектація відрізняється чорною декоративною обробкою, спортивними бамперами, зовнішніми дзеркалами заднього вигляду чорного кольору, а також чорними рейлінгами на даху.

Джерело: auto.today.ua