Презентовано нове покоління відродженої Honda Prelude (Фото)

Honda підтвердила, що серійна версія концепту Prelude буде випущена на європейському ринку. Компанія планує представити автомобіль на фестивалі швидкості в Гудвуді цього місяця, щоб привернути увагу фанатів. На фоні першого покоління Prelude 1979-1982 років, нова модель виглядає значно більшою. Honda представила зображення червоного купе, хоча оригінальний концепт був білим.

Згідно із заявою компанії, новий Prelude, перший за останні 30 років, поєднує в собі задоволення від водіння та ефективність завдяки гібридній силовій установці.

Подробиці про силову установку ще не розкриті, але, за останніми даними з Японії, передбачається, що це може бути та сама гібридна установка e-HEV, яка використовується в моделях Civic і Accord для американського ринку. Очікується, що Prelude буде використовувати їх шасі і з’явиться на дорозі у 2025 році. Ці моделі оснащені 2,0-літровим бензиновим двигуном у поєднанні з двома електромоторами.

Багато фанатів марки Honda сподівалися побачити в Prelude двигун від Civic Type R потужністю 315 к.с. з 2,0-літровим турбомотором та шестиступінчастою механічною коробкою передач. Однак, здається, це не входить у плани компанії.

Honda раніше заявила, що Prelude не буде найбільш спортивним і швидким автомобілем. Концепт Prelude був вперше представлений на Japan Mobility Show у жовтні минулого року, а потім показаний на автосалоні в Лос-Анджелесі у листопаді.

Джерело: mmr.net.ua