В Україні показали новий позашляховик LUAZ-VLN

Український дизайнер Роман Прядко продовжує дивувати своїми віртуальними проектами автомобілів. На цей раз він створив концепт позашляховика LUAZ-VLN.

Віртуальний концепт LUAZ-VLN 2025 нагадує тюнінговані американські позашляховики Jeep. Це відчуття підтримує пейзаж, на фоні якого показано цей концепт. Він схожий на деякі райони США, де часто влаштовують позашляхові ралі.

Чи справді Роман Прядко під час створення нового віртуального автомобільного проекту черпав своє натхнення від тюнінгованих позашляховиків Jeep – нам не відомо. Але в будь-якому випадку в нього вийшов гарний автомобіль, який, мабуть, міг би мати відмінні позашляхові характеристики.

На жаль, Луцький автомобільний завод давно вже не випускає позашляховики ЛуАЗ. Якщо бути точнішим, то з 2001 року. Нині цим підприємством володіє корпорація “Богдан Моторс”. Вона з 2006 року налагодила у Луцьку серійне виробництво автобусів. І “Богдан Моторс”, зважаючи на все, не планує відроджувати бренд ЛуАЗ.

Проте відродити бренд ЛуАЗ зараз, незважаючи на війну з російськими окупантами, намагається інша українська компанія – Luaz Motors. Вона під брендом LUAZ у дуже невеликій кількості випускає компактні електричні пікапи LUAZ. Їх створюють, швидше за все, на базі китайських пікапів EEC L7e.

Раніше Роман Прядко створив декілька інших віртуальних автомобільних проектів. Наприклад, він показав концепт LUAZ 4×4 та відроджений ЛуАЗ-969M. Також він нещодавно створив віртуальний концепт позашляховика LUAZ MANDRY, який міг би призначатись для далеких поїздок та для відпочинку на природі.

В Україні показали новий позашляховик LUAZ-VLN

Так, навряд чи колись ці віртуальні концепти стануть справжніми автомобілями. Але не виключено, що в Україні відновлять виробництво автомобілів. Тим більше, що воно повністю не припиняється навіть під час війни з окупантами.

Нагадаємо, що в Україні зараз автомобілі випускає завод “Єврокар”, який знаходиться у Закарпатській області. Там із машинокомплектів виготовляють деякі моделі компанії Skoda.

Тим часом, в Україні скоро можуть на 15% подорожчати нові автомобілі. Це станеться, якщо народні депутати Верховної Ради ухвалять без поправок у першому та у другому читанні урядовий законопроєкт №11416, який передбачає підвищення податків і зборів та ведення нових податків, у тому числі запровадження військового збору у 15% при першій реєстрації нових автомобілів.

Джерело: auto.today.ua