Українці придбали рекордну кількість авто у серпні: найпопулярніші марки

Джерело: delo.ua

Відносно серпня 2023 року споживча активність на авторинку збільшилась на 40%. Впродовж минулого місяця в Україні було зареєстровано понад 8,1 тис. нових легкових авто.

Про це повідомляє “Укравтопром”.

Зазначається, що показник продажів нових легковиків став рекордним за останні 32 місяці.

Найпопулярніші марки

За даними “Укравтопрому”, лідерство на ринку нових авто продовжує утримувати японська марка TOYOTA.

У серпні 1248 нових “Тойот” поповнили український автопарк.

На другому місці опинилася французька марка RENAULT – 738 од.

Третій результат у BMW – 633 од.

Також в ТОП-5 потрапили SKODA (538 од.) та VOLKSWAGEN (483 од.).

А титул бестселера місяця зберіг за собою RENAULT Duster (691 од.).

“Всього, з початку року, в Україні було зареєстровано понад 47,3 тис. нових легкових авто, що на 24% більше, ніж за аналогічний період 2023 року”, – констатують в “Укравтопромі”.

Ринок легкових авто в Україні

Український ринок нових легкових автомобілів продемонстрував значне пожвавлення у липні 2024 року.Тоді було зареєстровано близько 6,4 тисячі нових легкових авто. 

У липні найбільшими регіональними ринками нових легкових авто в Україні були місто Київ, Дніпропетровська, Київська, Одеська та Львівська області.

У липні автомобілі з традиційними двигунами охопили 63,1% ринку нових легковиків. Найпопулярнішими в Україні залишаються моделі з бензиновими двигунами, їм належить 37,6% липневих продажів авто.

Додамо, що з початку 2024 року на придбання нових легкових автівок українці витратили понад 67,4 млрд грн. Найпопулярнішою маркою авто стала Toyota, на купівлю якої українці витратили понад 10 мільярдів гривень.

Загальна митна вартість ввезених в Україну легкових авто за період з січня по червень 2024 року склала 2 мільярди 290 тисяч доларів. Цей показник виявився на 40% більшим, ніж за аналогічний період 2023 року.