Мініатюрний ексклюзив: найдорожчий MG в історії продають за мільйон доларів (фото)

У 1934 році виготовили лише три гоночних MG K3 Magnette. Маленький спорткар зі 120-сильним компресорним двигуном здатен розвинути 175 км/год.

У Лондоні на аукціон RM Sotheby’s виставили MG Magnette 1934 року. За мініатюрний родстер планують отримати до 800 000 фунтів стерлінгів ($1 050 000), тобто це найдорожче авто британської марки за її 100-річну історію. Про нього розповіли на сайті аукціонного дому.

MG K3 Magnette, MG K3, MG Magnette, спорткар MG

Бренд MG завжди славився своїми компактними спортивними авто. Легкі маневрені машинки на звивистих трасах успішно боролися з потужнішими, але важчими спорткарами. Вони успішно виступали в знаменитих перегонах Mille Miglia і Tourist Trophy, а також у ралі Монте-Карло.

салон MG K3 Magnette, MG K3, MG Magnette, спорткар MG

Саме для 1600-кілометрових італійських перегонів Mille Miglia випустили три спеціальних MG K3 Magnette. Конкретно це авто не добралося до фінішу, але загалом мало насичену гоночну кар’єру в Європі та Австралії, яка тривала до 1938 року.

Після цього спорткар MG K3 Magnette не раз переходив із рук у руки та зберігався в приватних колекціях. У 2003 році він пройшов повну реставрацію. Кузов та силовий агрегат спорткара є автентичними. Родстер неодноразово брав участь у ретро-фестивалях та перегонах старовинних авто.

мотор MG K3 Magnette, MG K3, MG Magnette, спорткар MG

Алюмінієвий MG K3 Magnette важить менш ніж 900 кг та оснащений 1,1-літровою компресорною шісткою потужністю 120 к. с. Його максимальна швидкість становить 175 км/год.

Між іншим, недавно на аукціон виставили занедбану колекцію старовинних Chevrolet Corvette.

Також джерело розповідав про новий кросовер MG ZS із витратою 5 л на 100 км.

Джерело: focus.ua