Українці можуть купити новий Renault Megane, але є нюанс

Компанія Renault приблизно рік тому перестала продавати у Європі свій культовий автомобіль Renault Megane. Але в одній європейській країні він все ж таки залишився. Цей культовий автомобіль під назвою Renault Megane GrandCoupe можна купити у Чехії.

Megane справді є культовим автомобілем компанії Renault. Його перше покоління з’явилося у 1995 році. Покупцям цю модель пропонували у кількох варіантах кузова: хетчбек, седан, універсал, спортивне купе, кабріолет.

Renault Megane вже має чотири покоління. Megane 4 випускають на заводі компанії Renault у Туреччині. Як ми вже говорили, тепер цю модель продають лише в одній країні Європи – у Чехії. До цього часу вважалося, що ця модель повністю зникла з європейського ринку. Щоправда, у продажу є електричний кросовер Renault Megane E-Tech, серійне виробництво якого розпочалося три роки тому. Але від класичного Megane у нього лише назва.

Megane GrandCoupe має стильний дизайн кузова зі світлодіодними фарами Pure Vision і колісними дисками розміром від 16 до 18 дюймів. Це компактний автомобіль, але він має досить великий багажник – 550 літрів. Якщо скласти задні сидіння, то об’єм багажника збільшиться до 1783 л.

Українці можуть купити новий Renault Megane, але є нюанс

Салон цілком технологічний. Так, у салоні є 10-дюймова панель приладів та 9,3-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи.

У стандартну комплектацію входить наступне обладнання: електричні склопідйомники, перемикач режимів руху MULTI-SENSE, мультимедійна система EASY LINK з вбудованим браузером, автоматичний клімат-контроль, задні датчики паркування, задня камера, адаптивний круїз-контроль, система активного екстреного гальмування з виявленням система попередження про зміну смуги руху, система оповіщення про безпечну відстань, система визначення втоми водія та інше.

Українці можуть купити новий Renault Megane, але є нюанс

Під капотом знаходиться 1,3-літровий бензиновий двигун TCe потужністю 140 к.с., який працює разом з шестиступінчастою механічною коробкою передач або семиступінчастою автоматичною коробкою передач з двома зчепленнями.

Renault Megane GrandCoupe коштує від 19 028 до 22 476 євро, залежно від комплектації та коробки передач.

Українці можуть купити новий Renault Megane, але є нюанс

У Чехії, за даними чеського уряду, зараз проживе близько 380 тисяч українських біженців. Тож деякі українці можуть стати власниками нового Renault Megane GrandCoupe.

Джерело: auto.today.ua