Volvo готує для ринку США одразу два «нові» електричні кросовери

Компанія Volvo готує одразу два «нових» електричних кросовери, які повинні стати флагманами продажів на ринку США. Мова йде про новий трирядний Volvo EX90, а також компактний і доступніший EX30.

У Volvo очікують, що новинки сприятимуть продажам електромобілів у США. Флагманський Volvo EX90 повинен надійти в дилерські центри США пізніше цього року, а EX30 – у другій половині 2025 року.

Нові електричні кросовери від Volvo виходять на ринок у критичний час. За даними Cox Automotive, продажі електромобілів Volvo у США впали на 72% у першій половині 2024 року. Volvo продала лише 2109 екземплярів C40 і XC40 Recharge порівняно з понад 7600 одиницями у минулому році.

У результаті частка Volvo на ринку електромобілів США впала з 0,4% минулого року до 0,3% до червня 2024 року. Президент Volvo Cars США Майкл Коттон вважає, що все швидко зміниться на краще з виходом електромобілів наступного покоління.

За словами Коттона, флагманський електромобіль Volvo був розроблений для ринку США, і з часом виготовлятиметься на ринку США. Оскільки сегмент семимісних кросоверів є двигуном зростання шведського автовиробника в США, очікується, що EX90 зіграє ключову роль у оновленні продажів електромобілів.

Джерело: news.infocar.ua