Jeep відкладає запуск електричного Wagoneer S

Jeep випустив свій перший електромобіль минулого року, коли в Європі дебютував компактний кросовер Avenger. Проте американським споживачам доведеться трохи почекати, щоб отримати електромобіль від Jeep. Хоча модель Wagoneer S була вперше показана на початку 2024 року, поставки клієнтам ще не почалися. Спочатку планувалося, що автомобіль з’явиться на ринку цієї осені, однак Jeep тепер припускає можливість перенесення дати запуску.

Генеральний директор Jeep Антоніо Філоса заявив виданню Automotive News: «Жодного запуску, якщо якість не ідеальна». Wagoneer S, позашляховик із нульовими викидами, буде зібраний на заводі в Толуці, Мексика, де «підвищується рівень якості». Іншими словами, Jeep не хоче поспішати з випуском моделі лише для того, щоб встигнути до обіцяної осінньої дати запуску.

Останнім часом материнська компанія Jeep, Stellantis, зосередилася на питаннях якості. У липні Карлос Таварес, генеральний директор Stellantis, зізнався, що на заводах у США необхідно вирішити деякі проблеми. Наприклад, на заводі в Стерлінг-Гайтс, Мічиган, де виробляють Ram 1500, багато автомобілів потребують ремонту одразу після збирання.

Хоча на момент запуску Wagoneer S буде повністю електричним, у майбутньому це може змінитися. У квітні Філоса не виключив можливості додавання до Wagoneer S та іншого електромобіля Jeep, Recon, двигунів внутрішнього згоряння. Обидві моделі базуються на платформі STLA Large, яка також підтримує двигуни внутрішнього згоряння, як це продемонстровано на прикладі нового Dodge Charger із рядним шестициліндровим двигуном Hurricane.

Бензинова версія Wagoneer S може стати необхідною, якщо Jeep прагне досягти своєї мети – продавати один мільйон автомобілів на рік у США. Досягти цієї мети може бути складно, враховуючи, що в першій половині 2024 року Jeep поставив у США лише 304 186 автомобілів, що на 9% менше порівняно з січнем-червнем 2023 року.

Джерело: news.infocar.ua