Водіям пояснили, чому після включення лампочки низького рівня палива не потрібно одразу шукати АЗС

Деякі водії, побачивши, що спалахнула лампочка рівня палива, відразу намагаються якнайшвидше заправитися на найближчій АЗС, вважаючи, що відбувається щось екстраординарне. Але експерти стверджують, що в цьому випадку не потрібно кидати усі свої справи та їхати на заправку.

У посібнику користувача деяких автомобілів вказуються конкретні цифри, скільки кілометрів можна проїхати, якщо загорівся індикатор рівня палива. Але буває навпаки, коли конкретних цифр немає, а даються лише загальні рекомендації.

Досвідчені водії знають, що цей індикатор може почати сигналізувати, коли на панелі приладів показаний запас ходу в 100 км і більше. Але іноді це відбувається, коли залишається 50 км або менше. Від чого це залежить? Від середньої витрати палива та від манери водіння за останній проміжок, у якому бортовий комп’ютер збирав відповідну інформацію. Із цього і розраховується запас ходу.

Виявляється, лампочка рівня палива вказує не на конкретну відстань, яку може проїхати ТЗ, а на залишки палива. У багатьох машин цей індикатор починає подавати сигнал, коли рівень палива в баку опускається до 8 літрів. З таким запасом палива трасою можна проїхати понад 100 км. У місті, звісно, ​​менше. І в цьому випадку багато що залежить від манери водіння.

Водіям пояснили, чому після включення лампочки низького рівня палива не потрібно одразу шукати АЗС

Також потрібно враховувати, що у багатьох машин датчик рівня палива враховує поточну кількість палива не рівно, як кажуть, літр у літр, а із запасом. Це залежить від автовиробників. Зазвичай датчик залишає у запасі 2-3 літри палива (тобто стільки палива не враховується). Але досвідчені власники дизельних автомобілів намагаються не їздити на “сухому” баку, адже це може призвести до поломки двигуна.

Нагадаємо, раніше експерти протестували кілька десятків автомобілів та з’ясували, скільки насправді можна проїхати “на лампочці”. Найбільше “на лампочці” можуть проїхати Volkswagen Passat (120,7 км), Volvo V40 (113,6 км), Ford Mondeo (112,6 км), BMW 5-Series (109,9 км), гібридний Toyota Prius (107,2 км, Mercedes E-Сlass (103 км), Audi Q5 (102,7 км), а також люксовий кросовер Range Rover Sport (102 км). Найменше – BMW M3 (51,48 км).

Джерело: auto.today.ua